torsdag 24 mars 2011

Tema: Favorit





Hemmets utan tvekan fulaste inredningsdetalj är tv-apparaten.


Därför är jag väldigt nöjd med vår finurliga lösning med ett skåp där vi gömt undan den så man slipper se på plaståbäket förrän det är dags, att göra just så, se på den.


Det är annars intressant det här med gemene mans syn på tv-apparaten. För oss yngre upplagor som vuxit upp i skuggan av ständigt närvarande tv-brus och annonserande Hallåor går det aldrig att till närmelsevis förstå sensationen och känsla av samhörighet tittarna emellan vid de första banbrytande televisionssändningarna på 50-talet. Stoltheten hos de allra första få som hade möjlighet att äga en egen apparat; dit grannar och vänner vallfärdande och att till och med myrornas krig eller en testbild kunde upplevas spännande.

En kanal blev två och dessutom snart i färg. Teveapparaten, tjock, stor, och klumpig, hade snabbt en central plats i svenska folkhemmet. När videon gjorde sitt intåg på 70-talet kunde man njutningsfullt se programmen om och om igen.

Idag skall burkarna vara kontokorstunna och storleksmässigt vara som en bioduk. Att diskutera hur många pixlar ens skärm har hör till normalt lunchlådetugg men det är ack så skamligt att avslöja att man faktiskt brukar apparaten frekvent, utan kollar man på tv så är det mest strötittning någon stund här och där och mest på nyheter.



Jag älskar att titta på tv, det kan vara vansinnigt avkopplande. Men då är det också fantastiskt skönt att emellanåt stänga dörrarna i skåpet och bara lyssna till tystnaden eller sprakandet från den öppna brasan.

3 kommentarer:

  1. En väldigt vacker lösning på att gömma undan ett fult åbäke, måste jag säga.
    Väskorna uppe på skåpet var riktigt coola och snygga de med!
    Hemma hos oss är det bioduk som gäller och den går tyvärr inte att stuva undan i någon vacker möbel. Men å andra sidan är det riktigt häftigt att se filmer hemma "som på bio".
    Man får ju kompromissa med maken ibland, för husfridens skull. ;)

    Ha en skön fredagkväll!
    Kram //Lisa

    SvaraRadera
  2. *skrattar* ja, känner igen det där med kompromiss. Om man tittar riktigt noga under en av väskorna så gömmer sig där en högtalare till sambons surround system. Och i andra ändan av rummet står ett par enorma högtalare mitt på golvet, detta mer opitoreska inslag i vardagsrummet tror jag inte kommer kvalificera sig till bloggen. Men som sagt, för husfridens skull ;-)

    SvaraRadera
  3. Detta skåpet är så himla fint! Texten inuti också :) Älskar alla små krusiduller och detaljer på skåpet och de kommer verkligen fram i vitt.

    Kram Veronica

    SvaraRadera